35-jarig jubileum in de rolstoel op 5 september 2021

Frank Lageschaar

Still to go

Qr
from € 100.000 (5%)

“Have Fun, Enjoy life!”

Ik heb persoonlijk tot aan mijn black out in de auto op 5 september 1986 altijd veel gesport. De black out is niet gekomen zoals in de krant stond door het weggooien van een ijsco uit het autoraam, de ijsco lag gelijk buiten het bordje "Beltrum" in de berm. Ik heb de autogordel omgehad en 3 km later ter hoogte van de ringweg kreeg ik de black out, is mij verteld dat het daar gebeurd was. 

Meer sporten en bewegen voor kinderen en ook volwassen vind ik heel belangrijk. Ik heb zelf ook veel gesport en kan het helaas niet meer. Maar geniet ervan om kinderen te motiveren en positief te stimuleren en dat ze veilig buiten kunnen spelen. Daarom wil ik een Johan Cruijff Court realiseren in mijn geboorteplaats Groenlo. 

Mentaliteit krijg je door tegen slagen te boven te komen, winnen en verliezen horen hier ook bij. Kinderen moeten hun plezier niet verliezen, doordat ze alleen maar met grote cijfers verliezen. Dan zijn ze verkeerd ingedeeld door de vereniging of de bond waardoor ze het plezier in de sport kunnen verliezen. Dit kan niet de bedoeling zijn. Kampioen worden en prijzen winnen horen hier ook bij.

Johan Cruijff (mijn idool) is één van de eerste (ex-) topsporters wie met een Foundation is begonnen. En daarnaast ook nog andere initiatieven gestart zoals opleiding voor sporters en Schoolplein 14, etc. Johan Cruijff is de grootste ambassadeur van Nederland op sportgebied, zijn acties zijn voor alle kinderen met of zonder handicap in de hele wereld.

De Politiek in Den Haag luistert onvoldoende naar (ex-) topsporters in Nederland. Zij worden in mijn ogen onvoldoende gewaardeerd na hun carrière. De politiek bezuinigt al jaren op onderwijs en dat gaat ten koste van sporten en bewegen van de jeugd op de scholen. Niet te vergeten, buitenspelen voor kinderen voor de gehele ontwikkeling van het kind. Computerspelletjes en gamen vinden ze leuk, oké maar bij mooi weer buitenspelen op kindvriendelijke en veilige plaatsen.

Voorkomen is beter dan genezen! Resultaat uiteindelijk op de lange termijn kosten besparend in de zorg.

Investeer net als de (ex-) topsporters wie een Foundation hebben gestart dat alle kinderen in verschillende takken van sport plezier en spelvreugde beleven.

Trainers en begeleiders bij Sportverenigingen spelen hier een grote rol in. Als je niet op de training komt, dan hoor je de eerstkomende wedstrijd niet in de basis te staan. Als trainers dit wel doen en de andere kinderen wie wel op de training zijn buiten de basis staan, je kunt al naar gelang welke sporten maar zoveel spelers of speelsters opstellen. Als je op de training goed inzet verdien je het opgesteld te worden. Doe je dit niet dan ben je ongeschikt als trainer of begeleider, gevolg het kind verliest ten onrechte het plezier in de sport.

Daardoor ben ik met voetbal gestopt. Toen ben ik begonnen met wielrennen, eerst alleen en later met drie fietsvrienden. Via een vriend van mij ben ik ook begonnen met basketbal. Later ben ik ook bij de toerclub Groenlo gegaan samen met de drie fietsvrienden, wij fietsten toen al samen grote toertochten van 100 km en meer. Ik heb in 1984 en 1986 Luik - Bastenaken - Luik gefietst. Medailles en Vanen en startnummers van deze toertochten zijn te zien in de prijzenkast gemaakt door een broer van mij.

In 1985 heb ik hem niet gefietst, want dat was in het Pinksterweekend, toen had ik een tweedaags internationaal basketbaltoernooi in Malgrat. Ik heb hier een 10-daagse vakantie van kunnen maken. Alleen bij basketbal heb ik een kleine blessure gehad, oorzaak vloer iets vochtig ging ik door mijn enkel tijdens de Basketbaltraining.

Mijn 25-jarig Jubileum in de rolstoel heb ik gevierd in Groenlo met familie en vrienden en ik heb toen alle kinderen wat gegeven. Ik kreeg van de kinderen een tekening met de tekst: "Frank 25 jaar op rolletjes" (humor en zelfspot vind ik een groot goed!). 

Ik kreeg als grote verrassing een gesigneerd Ajax shirt dit hadden Hans en zijn buurjongen Nick via de Ajax Foundation geregeld door een brief te schrijven. Hans en ik waren naar een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena en hij moest even weg, toen heeft hij dat Ajax shirt laten bedrukken met mijn naam Frank met nummer 25 erop.

Mijn buurmeisje vond voetballen leuk en toen vroeg ik aan haar of ze met beide benen wilde kunnen voetballen en schieten. Met haar "zwakke" been moest ze 10 keer tegen de muur aan schoppen en met haar "goede" been 5 keer. Daardoor is ze nu tweebenig geworden. Toen kwam ze heel enthousiast vertellen: "ik schiet nu met links en rechts even hard!".

Ik zeg: "dan gaan we nu gericht passen en trappen met links en rechts". Naast mijn woning stonden palen. Ze moest zo kort mogelijk langs de palen schieten met binnenkant voet.

Nu ik mijn 35-jarig jubileum hoop te bereiken wil ik voor alle kinderen in mijn Geboorteplaats Groenlo een blijvende herinnering achterlaten. Ik heb de gemeente Oost-Gelre in kennis gesteld van mijn plan en heb inmiddels ook een gesprek gehad via Skype met de beleidsmedewerker Sport. Een vervolggesprek staat gepland.

Het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraadsleden zijn via een mailbrief op de hoogte gebracht van mijn plan.

Open eerlijke communicatie bereik je het meeste mee, dit geldt zowel voor volwassen en ook naar kinderen toe.

Mijn ervaringen met kinderen zijn dat ze eerlijk en spontaan dingen kunnen vragen zoals kun jij niet lopen, ouders schrikken dan vaak. Ik vertel hun dan rustig in voor hun begrijpelijke taal dat ik dat niet meer kan.

“De glimlach van een kind is onbetaalbaar”.

Zie mijn Instagram pagina lageschaarfrank 

Mijn twitter account pagina @FLageshaar

Ik heb zelf inmiddels de eerste donatie gestort op het rekeningnummer van de Johan Cruijff Foundation voor dit doel op 4 juli 2020. 

Heb vandaag op 11 augustus 2020 2 foto's toegevoegd foto 1 hoe vul je hem in. Foto 2 standaard leeg voor potentiële sponsors!

Mijn actie's: 

Foto's van deze actie's staan onderaan de fotocollage!

Ik ben op 2 september 2020 zelf in actie gekomen, heb die dag van 09:00- 17:00 uur gereden met de rolstoel. Met een korte lunchstop, bij het Brouwersnös. Aan het eind van de dag heerljk gegeten bij Welgelegen in Groenlo!

Op 27 september was ik bij de thuiswedstrijd van de SV Grol, hier staan ook foto's van op mijn actiepagina.

Er staan nog andere actie's gepland!

Ik wil iedereen wie doneert hartelijk bedanken!

Met vriendelijke groet,

 

Frank Lageschaar

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 75 08-12-2020 | 17:42
€ 10 19-10-2020 | 20:12 Voor de glimlach van alle kinderen!
€ 5 03-10-2020 | 18:04 Stille sponsor SV Grol! Uitstekend initiatief. Voorbeeld voor anderen. De kinderen zijn de toekomst!
€ 5 02-10-2020 | 18:36
€ 100 28-09-2020 | 21:10 Voor de jeugd. De jeugd heeft de toekomst!