Golf met pro's voor de Johan Cruyff Foundation.

19-01-2018 | 10:48

De studenten van het Johan Cruyff College komen in actie voor de Johan Cruyff Foundation.

 

Ben jij sportief en wil jij graag sporten voor een goed doel? Dat kan! Je kan namelijk golfen voor de Johan Cruyff Foundation. Zet naast een sportieve prestatie ook een prestatie neer voor kinderen waarvoor sporten niet vanzelfsprekend is.

Ieder kind moet zich gezond kunnen ontwikkelen, hierbij is beweging heel belangrijk. Het mooie aan sport is dat het geldt als een universele taal voor kinderen, ongeacht hun achtergrond, cultuur, religie of beperking. 

Sport en spel zijn helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen, bijvoorbeeld door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. De Johan Cruyff Foundation wil dat geen enkel kind buitenspel komt te staan en voor deze kinderen hebben ze dan ook speciale aandacht.

Zo hebben ze Cruyff Courts in achterstandswijken, ondersteunen ze projecten voor kinderen met een beperking en gaan ze bijvoorbeeld langs asielzoekerscentra met een mobiel Cruyff Court. 

Namens de Johan Cruyff Foundation organiseren 5 studenten van het Cruyff college op 14 april een golfclinic. Bij de golfclinic leer je golfen met professionals en dat voor €14 euro per persoon. Genieten van een leuke dag terwijl je een ander helpt!

Schrijf je in en geef kinderen een kans om te sporten!