Elk kind een bal

Don Rempt

( Member of team: Hogeschool van Amsterdam )

Raised

364
72% reached of my target amount €500

Mijn naam is Don Rempt en ik ben eerstejaars student aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam. Ik wil u van harte welkom heten op mijn actiepagina voor het project Elk Kind Een Bal. 

Om te beginnen zal ik eest mijzelf even voorstellen. Ik ben 19 jaar oud, kom uit Oostzaan en de sport die ik beoefen is waterpolo. Ik doe dit op het hoogste niveau van Nederland en ik speel en train ook bij het nationale team. Ik ben al een aantal keer op toernooi geweest voor het nationale team en mijn beste herinnering eraan is het EJK in Tbilisi. Verder speel ik bij mijn club in Zaandam: Zv de Zaan. 

Komende weken ga ik tot en met 25 maart actie voeren voor het goede doel Elk Kind Een bal in samenwerking met de Johan Cruyff foundation. Met deze actie kunnen zij kinderen over de hele wereld helpen in beweging te komen en sociale contacten te leggen. Voor elke 100,- euro die er wordt opgehaald worden er op verschillende plekken in de wereld en in Nederland 5 ballen neergelegd voor kinderen om te spelen. Nu zult u denken' een bal schenken is maar een klein iets', maar voor deze kinderen is het van groot belang. 

Mijn motivatie is gebaseerd op twee dingen

1. Gezondheid en plezier. Zoals al eerder verteld is bewegen en buitenspelen belangrijk. Door het spelen met een bal blijf je in beweging en zorg je ervoor dat de gezondheid van kind verbetert. Tijdens het bewegen zal het lichaam van de kinderen aan het werk zijn, zodat het lichaam op allerei opzichten vooruit gaat. Ook zal de weerstand en de motorische vaardigheden van de kinderen beter worden. Naast gezondheid is het ook zeer belangrijk dat kinderen plezier hebben. Dat kan altijd met een bal. Kinderen kunnen spelen en lachen te gelijk. Met elkaar in beweging en plezier maken, wat wil je nog meer.

2. Sociale contacten. Het buiten spelen met een bal brengt kinderen samen, want voetballen of andere spelletjes met een bal doe je niet alleen. Het ontvangen van een bal is voor kinderen van groot belang als het gaat om sociale ontwikkeling en het maken van vrienden. De sociale ontwikkeling van die ene bal die u geeft is dus echt van belang, hier zullen de kinderen de rest van hun leven profijt van hebben.

Zelf doe ik al mijn hele leven aan sport en ik spreek uit ervaring als ik zeg dat ik weet wat sport allemaal welniet kan brengen. Zoals de punten hierboven zie ik dit ook terug in de tijd dat ik diverse sporten beoefen. Het plezier van bewegen en sporten is iets wat ik daarom ook heel belangrijk vind aan dit project, omdat ik weet wat het met je kan doen als persoon. Ik gun ieder kind in deze wereld hetzelfde gevoel van plezier en bewegen zoals ik heb gehad en daarom vind ik het tof dat ik via dit project mijn steentje kan bijdragen. Ik heb zelf drie jaar in Eindhoven gewoond voor mijn sport en de tijd die ik daar heb gehad is geweldig. Ik heb er enorm veel goede vrienden van over gehouden die ik nog dagelijks spreek of zie. En dat alleen door te sporten en te bewegen. Verder heb ik door sporten zelden last van ziektes en mijn weerstand en belastbaarheid is erg groot geworden, wat ook zeer belangrijk is voor kinderen. Alles wat sporten en bewegen brengt gun ik alle kinderen in de wereld. 

Al met al verdient elke kind een bal om te sporten en plezier te maken en daar ga ik me voor inzetten aankomende weken. In mijn sport moet ik altijd doelen stellen en dan vooral realistische doelstellingen, daarom heb ik gekozen voor het bedrag 1500,- euro. 

Kom alsjeblieft in actie, we nemen elke donatie van harte en maak samen met mij voor deze kinderen de wereld mooier met dank aan uw donatie!

Don Rempt

U kunt bij vragen me bereiken via de mail: don.rempt@hva.nl